Traditioneel Schilderwerk

Voor traditioneel schilderwerk kunt u bij Tom Tuchter Schilder & Spuitwerk terecht. We verven uw kozijnen, ramen en deuren in door u gewenste kleuren. Daarbij denken we ook mee over de te kiezen verfsoort. Met ons schilderwerk kiest u voor een mooie afwerking!

Sauswerk

Met sauswerk geeft u in korte tijd uw interieur een geheel andere uitstraling. Wij adviseren u graag over passende kleuren en de juiste merken. Ook kunnen we u het schilderwerk uit handen nemen. Onze mensen werken zowel binnen als buiten. Regelmatig een nieuwe laag verf beschermt uw woning en voorkomt problemen, zoals houtrot of schimmelvorming.

Airless spuiten

Naast het sauswerk beschikken wij ook over de mogelijkheid om Airless te spuiten.

  • Beter eindresultaat
  • Sneller dus voordeliger

Behangen

Wilt u het schilderwerk combineren met behang of glasweefsel? Dan kunnen wij voor u verzorgen. Wij hebben vele jaren ervaring en kunnen zeer netjes schilderen en behangen. Kiest u voor een print? Geen probleem, want wij zorgen ervoor dat het behang strak op de muur komt. Wilt u liever glasweefsel, dan kan dit uiteraard ook en zullen we alles ook nog netjes voor u in de gewenste kleur sauzen of spuiten.

Glasweefsel

U kent ongetwijfeld behang wel, maar wat is glasweefsel precies? Het is een nieuwe behangsoort, die is gemaakt van fijne glasvezels. Dit wordt op een speciale manier verweven en geperst tot er een fijn en sterk gaas ontstaat. Er bestaat zelfs geluiddempend glasweefsel. Verder is het ideaal voor het versterken van beschadigde muren. Ook zijn er diverse structuren verkrijgbaar:

  • Visgraatstructuur
  • Ruitstructuur
  • Zigzagstructuur
  • Weefstructuur

Glasweefsel op kleur

Hoewel het maar in één kleur leverbaar is, is glasweefsel (net als behang) gemakkelijk over te sauzen of spuiten. Neem gerust contact met ons op en stel ons uw vragen over behang en glasweefsel.

Isolatieglas

Wij leveren en plaatsen isolerende beglazing volgens de geldende richtlijnen. Daarbij bieden we eventueel duurzame oplossingen om dit ook in oude panden goed toe te kunnen passen.

Enkel glas

Overigens leveren wij ook nog steeds enkel glas wat wij desgewenst ook plaatsen. Voor bijvoorbeeld stalramen van boerderijen wordt dit nog steeds veel gebruikt. Maar ook in de trendy stalen deuren zoals op de foto. Het glas wordt op maat en zo nodig in model gesneden waarna het kan worden geplaatst met stopverf of stopvervanger.

Speciale beglazing

Naast bovenstaande beglazing is er nog veel meer mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden voor decoratief glas, glas-in-lood, veiligheidsglas of brandwerend glas.

Marmereren

Schilderen is zoveel meer dan het aanbrengen van een likje verf. Het vraagt om inzicht en kennis van de vakman, de schilder. Naast schilderwerk kunnen wij ook marmeren. Dit is een speciale techniek wat oude materialen kan repareren of nieuwe materialen er op kan laten lijken.

Aanbrengen van bladgoud

Het aanbrengen van bladgoud is een fascinerende bezigheid met een uniek materiaal: goud.

Goud is van alle tijden en wordt terecht geassocieerd met brillantine, pracht en exclusiviteit. Niet voor niets worden duurzame beloftes bijvoorbeeld bezegeld met gouden ringen en topprestaties gehonoreerd met goud.

Hetzelfde geldt voor bladgoud verguldingen. Mits vakkundig aangebracht heeft het uiterst dunne bladgoud een exclusieve uitstraling en een hoge duurzaamheid.

Herstel

Herstelwerkzaamheden kunnen breed onder de aandacht gebracht worden; niet alleen het ‘gebruikelijke’ houtwerk, maar heeft u ook aan de muren gedacht?
Wij kunnen diverse herstel werkzaamheden uitvoeren. Denk hierbij aan:

  • Houtrot herstellen
  • Scheuren in muren
  • Water- en rookschade